Home > Eiere > Brukerstøtte > SYNC & Bluetooth® Support > Ford SYNC 1.1 med AppLink
Ford SYNC 1.1 with AppLink - find new apps

Ford SYNC 1.1 med AppLink

Ford SYNC 1.1 med AppLink er en avansert versjon av Ford SYNC. Det er en teknologi som lar deg få tilgang til og kontrollere dine favorittapper på smarttelefonen med stemmestyring, og på bilens lydsystemer, rattkontroller, multifunksjonsdisplay og midtkonsoll.

Ved å skape en håndfri kobling mellom mobiltelefonen din og Forden din, kan du være tilkoblet, og bli informert og underholdt, mens du kjører.

I dette avsnittet kan du finne ut mer om hvordan systemet fungerer i detalj, sånn at du kan få mest mulig ut av det.

Lær mer om nøkkelfunksjonene nedenfor eller finn ut mer i din egen eiermanual.

 • Komme i Gang

  For å bruke Ford SYNC 1.1 med AppLink må du først laste ned en SYNC-kompatibel app til smarttelefonen din og deretter pare og koble enheten til bilen.

  Er telefonen min kompatibel? For å finne det ut, bruk Ford for kompatibilitetsverktøy.

  Merk: iPhone-telefoner trenger ikke å pares for å fungere med Ford SYNC 1.1 med AppLink. iPhone-brukere må koble seg til SYNCs USB-port med en Apple USB-label. 

  Din veiledning trinn for trinn:
   

  1. Last ned en AppLink-aktivert app fra den vanlige butikken på smarttelefonen din.
  2. Koble smarttelefonen din til bilens Ford SYNC 1.1 med AppLink-systemet via: Bluetooth® (for Android-enheter) eller USB-ledning (for Apple-enheter).
  3. Velg app enten fra «Mobiltelefonapper»-menyen, eller ved å trykke på STEMME-knappen og si navnet på appen.
  4. Appen legger til kommandoer til Ford SYNC 1.1 med AppLink og disse får du tilgang til ved å bruke stemmen din, eller bilens lyd- eller rattkontroller.

  Trenger bare din tillatelse:

  For å aktivere AppLink må du godta en datasamtykkeskjerm som dukker opp første gangen du prøver å bruke systemet med en enhet.

 • Bruk med Mobiltelefon

  Pare telefonen:
   

  • Forsikre deg om at telefonens Bluetooth®-funksjon er slått på, før du setter i gang med «søket».
  • Trykk på telefon-knappen. Når lyddisplayet viser at ingen telefoner er paret, velger du alternativet «legge til».
  • Når en beskjed om å «begynne paring» dukker opp i lyddisplayet, søker du etter SYNC på telefonen for å starte prosessen.
  • Når du får forespørsel på telefonskjermen, bekrefter du den sekssifrede PIN-koden som gis av Ford SYNC i radiodisplayet. Og displayet vil vise at paringen er fullført.

  *Avhengig av telefonens kapasitet og markedet, kan systemet spørre deg om du vil bruke den nåværende telefonen som hovedenhet (Ford SYNC prøver automatisk å koble seg til den første telefonen den gjenkjenner når bilen startes).

 • Talekommandoer

  Mange talekommandoer er like på tvers av apper. Som for eksempel for å åpne og lukke dem. Andre talekommandoer og kontroller i bilen er forskjellige fra app til app, og det er fordi hver utvikler vil skape spesifikke kommandoer som AppLink vil reagere på. Vær oppmerksom på at talekommandoer bare fungerer på engelsk 

  Kontrollere apper med generelle talekommandoer
   

  • Hvis du bruker iOS: Forsikre deg om at appen du ønsker å bruke kjøres i forgrunnen før du starter å kjøre. Dette er ikke nødvendig på Android.
  • Trykk på «stemme»-knappen på rattet og si navnet på appen.
  • For å se kompatible mobiltelefonapper som er installert på telefonen din, trykker du på «stemme» og sier: «List of mobile apps» da vil Ford SYNC vise en liste over tilgjengelige apper.

  Mens appen kjører, trykker du på «stemme» og sier en av kommandoene du normalt bruker til å kontrollere appen, du kan si "Help <navn på appen>" for å få en liste over mulige talekommandoer. 

  For å bytte til en annen app mens du kjører en app på Ford SYNC i kombinsjon med din Android smarttelefon, trykker du på «stemme»-knappen og sier navnet på appen du vil åpne. 

  For å stoppe appen trykker du bare på «stemme» og sier «close <navn på appen>». Dette lukker ikke appen på telefonen din, bare i SYNC.

 • Ofte stilte spørsmål – FAQ

  Er talekommando tilgjengelig på norsk?

  Nei, talekommando er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk. 

  Koster det noe å bruke AppLink?

  Nei. Hvis du har en AppLink-kompatibel app på smarttelefonen din, påløper ingen ekstra kostnader fra Ford. 

  Hva er de mobile datakostnadene ved bruk av AppLink?

  Standard datakostnader gjelder. Ford er ikke ansvarlig for noen ekstra kostnader du skulle motta fra tjenesteleverandøren, når bilen din sender eller mottar data gjennom den tilkoblede enheten. Dette inkluderer enhver ekstra kostnad som pådras når du kjører i områder der du bruker roaming utenfor et hjemmenettverk. 

  Fra tid til annen må noe data sendes fra AppLink til en hjelpeserver (f.eks. VIN, SYNC modulnummer, anonym bruksstatistikker og feilsøkingsinformasjon). Disse oppdateringene kan finne sted automatisk, noe som kan føre til minimale kostnader. 

  Påvirker AppLink hvordan appen fungerer, eller hastigheten til dataforbindelsen?

  Nei. Hvis du opplever en treg dataforbindelse på telefonen når du bruker apper utenfor bilen, eller hvis appene fungerer dårlig utenfor bilen, kan du forvente den samme ytelsen når du bruker AppLink. AppLink er bare en inngangsport for å koble kompatible applikasjoner til bilen din – den gir ikke en bedre eller dårligere ytelse eller drift av telefonen. 

  Hvordan kobler Ford SYNC 1.1 med AppLink seg til en telefon?

  Det er enkelt: AppLink kobles til Android via Bluetooth® og til Apple IOS med en ledning via USB-porten. 

  Er mitt eksisterende Ford SYNC-system kompatibelt med AppLink?

  Dette systemet er forbedret, derfor er ikke den originale Ford SYNC-maskinvaren kompatibel med AppLink og kan ikke oppgraderes. 

  Hvem utvikler apper for AppLink?

  Appene vil i utgangspunktet bli utviklet av uavhengige «app-partnere» som bruker Fords verktøysett for utvikling av programvare. Disse app-partnerne må overholde viktige retningslinjer og krav fra Ford, for apper som skal fungere med AppLink. 

  Hvor er appene tilgjengelige?

  Godkjente AppLink-apper er tilgjengelige for nedlasting direkte fra Apple iTunes og Google Play. 

  Hvordan kan jeg finne ut hvilke apper som er kompatible i min telefon?

  For å vise de kompatible mobiltelefonappene som er installert på telefonen din, trykker du på «stemme» og sier: «List of mobile apps». Apper som ikke kjører på iPhone eller som aldri har blitt startet i Android, vil ikke vises. 

  Kan jeg ringe mens jeg bruker en app med Ford SYNC?

  Ja. Du kan ringe med telefonen mens en app kjører, ved å trykke på «stemme»-knappen og si «Call <navn på kontakt>» eller «Call number» og så nummeret.

Top